Poker EV

De fleste pokerspillere har stødt på navnet Poker EV, når de enten har spillet online poker eller læser med på de utallige fora som findes på internettet. Ordet betyder ganske enkelt Expected Value og er en betegnelse for den forventede værdi man matematisk set vil få ud af en given situation.

Gennem de mange typer af værktøjer og hjælpeprogrammer der findes, kan man optimere ens EV ved at blive klogere på de ting som gør sig gældende, når man ser nærmere på matematikken i poker.

Ved at beregne ens EV i konkrete hænder kan du finde ud af, hvad din estimerede værdi af en hånd er. På denne måde bliver du dermed klogere på, hvornår det kan betale sig at involvere sig i hånd.

Artikel: Læs om Poker Bonus her

 

Væsentlige faktorer for Poker EV

En vigtig faktor der gør sig gældende, når man vil regne ens EV ud er pot odds. Det er essentielt for alle dygtige spillere, at man gør sig bekendt med de pot odds som er i puljen kontra ens EV. Det kan alt sammen lyde meget kompliceret, men det er det faktisk ikke.

Programmer som Hold’Em Manager og PokerTracker kan gennem dine egne spillede hænder give dig en korrekt udregning på, hvad din specifikke Expected Value er i forskellige hænder.

Endnu en af fordelene ved disse programmer er, at du kan køre tusindvis af hænder igennem og se hvor meget du burde have vundet EV mæssigt kontra udfaldet.

Det er ingen nødvendighed at kende de præcise formler og udregninger i hovedet, men det er en meget god ide at forstå hvad EV er, og hvordan man bliver klogere på det. Som pokerspiller er det altid vigtigt at være et skridt foran, og med forståelsen for Expected Value er du godt på vej til at være en mere erfaren spiller, der begår færre fejl.

 

Hvad er Poker EV?

Poker EV er kort sagt den værdi som de forskellige kort giver dig for at vinde en hånd. Ved at sammenligne dine egne kort med en modstanders kort og de forskellige kort som allerede er på bordet, eller før de 5 community kort kommer på bordet, kan du udregne din EV. Ved at udregne din EV kan du matematisk finde ud af hvor stor en chance en hånd har mod en anden hånd.

F.eks. har AA 80 % chance for at vinde i en all-in situation preflop mod ethvert andet pocket pair. Derfor er din EV i en $10 pot $8, siden du har 80 % chance for at vinde den pågældende hånd.

 

Hvordan udregner jeg selv min EV?

Den absolut nemmeste måde at udregne ens egen eller andres EV i forskellige hænder, er ved at bruge en Poker Calculator. Det er et stykke software der er designet til at give dig et indblik i matematikken i spillet, og derved kan du bedre forstå hvordan EV i praksis fungerer og hvad din reelle chance for at vinde en hånd er.

Desuden giver en Calculator dig en præcis udregning for hvor ofte en hånd taber og hvor ofte den vinder. Med andre ord er en Poker Calculator den nemmeste måde at udregne EV for hænder i poker.

Vil du vide mere om poker software? Læs med her!

 

Skal jeg kunne EV for alle hænder?

Der ligger ikke store formler bag udregningen af EV i poker, men det er særdeles svært at kende den specifikke chance for alle hænder. En Poker Calculator regner selv disse ting ud, og du kan med få klik finde resultatet bag den eller de hænder som du vil undersøge.

Visse erfarne spillere har sat sig så meget ind i matematikken bag hænder, at de kan udregne og genkende de forskellige procenter i mange typer af hænder. Der er dog ingen grund til at udfordre ens hjerneceller så meget, hvis man som de fleste blot vil blive klogere på en basal del af matematikken i spillet.